Subscribe News Feed Subscribe Comments

Pengasas PSSGM

Pengasas PSSGM
Dato' Meor Abdul Rahman
"Segayong, sekendi, seperigi, seperminum, sejalan, sejadi, sedarah. Sedaging, sepaduan berinti kembali bersatu setelah penyusunan dapat diaturkan demi untuk kejayaan"

PSSGM Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak

Gelanggang Utama:
Dewan Besar Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak
Hari: Jumaat
Waktu: 3.00 - 6.00 petang
Gurulatih Utama: Cikgu Mohd Amin Hamzah
Imam Gelanggang: Cikgu Nazri Zakaria
Khalifah Muda: Cikgu Ahmad Fuad Hashim

Kepada semua ahli-ahli PSSGM Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak yang mempunyai idea, artikel atau candangan untuk diterbitkan sila hubungi:

Nazirul Izzat Syafiq B. Mohd Isa
017-5401954
05-6414626
nazirysha_lovely@yahoo.com.my
gangster_alim@yahoo.com.my

" Silat dah penuh la bang "


" Silat dah penuh la bang ".. Itulah perkataan yang diucapkan oleh segelintir pelajar-pelajar baru MRSM Pasir Salak sesi 2010.. Dengan kekecewaan, terpaksalah lupakan hajat untuk sertai silat.. Jadi, kepada mana-mana pelajar baru atau lama yang ingin menyertai silat, jumpalah dengan guru penasihat kami, Cikgu Nazri Zakaria.. Janganlah mudah berputus asa.. Yang penuh pendaftaran dibawah kokurikulum bukannya dibawah pertubuhan gayong.. Peluang masih lagi ada..

Ada juga yang disuruh oleh ibu bapa untuk sertai silat.. Inilah yang dinamakan generasi yang mengenali warisan bangsa sendiri.. Ada juga yang ikut kawan.. Ada juga yang kehendak hati sendiri.. Jadi, tidak kira apa jua keadaan sekalipun, janganlah kita lupakan warisan bangsa kita sendiri.. Berjuanglah demi warisan kita.. Mudah-mudahan diberkati Allah s.w.t.. Insya Allah.. Yang penting, niat ikhlas kerana Allah.. Belajarlah ilmu gayong untuk diri sendiri.. Bukanlah untuk dibanggakan atau ditunjuk-tunjuk.. Insya Allah, saya doakan agar generasi baru pesilat MRSM Pasir Salak menyerlah jauh dari yang biasa.. Insya Allah..


 
TNB | Distributed by Deluxe Templates