Subscribe News Feed Subscribe Comments

Pengasas PSSGM

Pengasas PSSGM
Dato' Meor Abdul Rahman
"Segayong, sekendi, seperigi, seperminum, sejalan, sejadi, sedarah. Sedaging, sepaduan berinti kembali bersatu setelah penyusunan dapat diaturkan demi untuk kejayaan"

PSSGM Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak

Gelanggang Utama:
Dewan Besar Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak
Hari: Jumaat
Waktu: 3.00 - 6.00 petang
Gurulatih Utama: Cikgu Mohd Amin Hamzah
Imam Gelanggang: Cikgu Nazri Zakaria
Khalifah Muda: Cikgu Ahmad Fuad Hashim

Kepada semua ahli-ahli PSSGM Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak yang mempunyai idea, artikel atau candangan untuk diterbitkan sila hubungi:

Nazirul Izzat Syafiq B. Mohd Isa
017-5401954
05-6414626
nazirysha_lovely@yahoo.com.my
gangster_alim@yahoo.com.my

Silat vs Tae Kwondo?? Betul ke??


tae kwondo
silat


Betul ke?? Biar betul?? Siapa yang menang?? Ini la cerita-cerita yang terdengar ditelinga.. Silat vs Tae Kwondo?? Mungkin ada yang tidak puas hati agaknya.. Perang mulut agaknya.. Tapi, datang pula seorang pelajar merupakan ahli tae kwondo berjumpa dengan presiden silat kami menyatakan perasaan tidak puas hatinya terhadap pendekar-pendekar maktab.. Dengan gaya yang penuh emosi, dia meluahkan isi hatinya.. Kenapa?? Rupa-rupanya ada pertengkaran atau perselisiham faham dalam bas.. Betul kew?? Ada juga yang bercerita.. Kenapa tak puas hati?? Budak silat berlagak?? Itula jawapan yang dikeluarkan.. Siapa yang berlagak tu??.. Ada la seorang dua antara peserta silat maktab.. Macam tu rupanya.. Jadi, berani buat, berani tanggungla ya.. Takkanla orang lain yang nak selesaikan.. Apa yang berlagaknya?? Silat kalah bajet menang!!.. Menang satu acara dah nak berlagak!!.. 4 pingat untuk satu acara, tapi bajet menang banyak!!.. Rupa-rupanya begitu.. Jadi, sebagai insan yang bertanggungjawab dalam gayong MRSM Pasir Salak, sejuta kemaafan dihulurkan.. Mungkin itu kekurangan dari pihak kami.. Sebagai manusia, kita tidak terlepas dari membuat kesal;ahan.. Semoga mendapat keredhaan Allah s.w.t.. Insya Allah..
 
TNB | Distributed by Deluxe Templates